10 TiPs UntUK MEnGakTIfkan GEtaran KEjaYaan

Di sini ingin BerkoNgsi tip Kejayaan oleh orang2 yang berjaya.

1)Mereka bersyukur dengan setiap nikmat Allah swt. Bersyukurnya mereka bukan sekadar dengan kata-kata "Alhamdulillah" sahaja,tetapi disertai dengan perbuatan.... Mereka gunakan nikmat tersebut dan biasanya mereka berkongsi dengan orang lain.

2)Mereka sentiasa mencari ilmu untuk muhasabah diri,mngenali diri dan sentiasa memperbaiki diri mereka."non-stop" mendapatkan ilmu dan mentor untuk memudahkan mereka berjaya.Mereka sanggup berkorban wang ringgit dan masa untuk ditukarkan dengan mendapatkan ilmu dan mentor.Mereka faham yang ilmu adalah penyuluh hidup mereka.

3)Mereka bergaul dengan orang2 positif yang membantu pemikiran mereka serta kejayaan hidup mereka.

4)Mereka bersangka baik. Apa maksud "bersangka baik". Berfikiran positif tentang diri sendiri dan orang lain.Hidup ini ada "Ups" dan ada "Downs",tetapi mereka yakin yang setiap satu kesusahan akan disertai dengan kesenangan.Itu janji Tuhan.

5)Mereka tidak iri hati atau sakit hati dengan kejayaan orang lain dan berdoa yang mereka juga akan berjaya seperti orang lain.

6)Perkataan "putus asa" tidak ada di dalam kamus hidup mereka.

7)Mereka menyumbang kepada masyarakat atau kepada yang memerlukan.

8)Sentiasa berfikiran besar dan positif.

9)Mereka menjaga ibu bapa mereka dan menggembirakan mereka. Ini rahsia besar untuk berjaya dalam hidup.

10)Sekiranya mereka muslim,mereka yang beristigfar selain daripada menjaga tanggungjawab mereka sebagai seorang muslim,amat mudah mengaktifkan getaran kejayaan di dalam hidup mereka.

0 comments: